Den siste «Storliaden»

«Storliaden» var navnet på det populære kostymeskirennet som ble avviklet i påsken i over 20 år i hyttefeltet innerst i Storlidalen. I alt gikk arrangementet av stabelen 20 ganger – det var et par skirenn som måtte avlyses på grunn av uvær. Det siste rennet fant sted i påsken 2003. Her er en videofilm fra det siste skirennet.

Mange av dem som trådte sine barneski i skiløypene i Storlidalen i de årene da Storliaden fant sted, er i dag kommet godt opp i tenårene eller er blitt godt voksne. Felles for alle er at de har hyggelige minner fra påskeskirennet. Håpet er at denne videofilmen kan bidra til å gjenoppfriske noen av disse minnene.

Det var hytteeierne på «Bekkeroa», Eldbjørg og Olav Gautefall, som var primus motorer for påskerennet, sammen med Inger og Per Vinje. De to sistnevnte var i en mannsalder tilknyttet Nidar Sjokoladefabrikk i Trondheim, noe premieringen etter skirennet gjerne ga et hint om.

Noen av de andre hyttenaboene deltok også i arrangementsarbeidet.

Eldbjørg og Olav Gautefall er nå borte, men det står respekt av innsatsen som de to nedla i over 20 år for barn og unge i Storlidalen med Storliaden-arrangementet.

Se også: Fra Lønset til Storli på 171 sekunder

Ellers er det jo trist at ingen har tatt opp arven etter Storliaden, så ingenting ville være bedre enn om noen skulle føle seg inspirert av denne videoen til å ta opp igjen tråden.

Se også: Løypelaget i aksjon

Til slutt nevner vi at det kan tenkes at en vellykket avspilling av denne videoen krever raskere internett-forbindelse enn det man får med mobil bredbånd i Storlidalen våren 2011. Video-ruten ser dessuten litt forvrengt ut når man åpner nettsiden på iPad, men videoen ser ut til å spilles av helt ok også på iPad.

– Toralv Østvang


Storli Hytteeierforenings Internett-sider.