Skiløypene ødelegges av fotgjengere

Skiløypene i Storlidalen brukes også av folk som går til fots. (Foto: Toralv Østvang)
27. mars 2011: Er det blitt for mye fotgjengertrafikk i skiløypene i Storlidalen? Ja, mener ivrige skiløpere, som nå går ut med oppfordring til at de som går til fots i løypetraseene, må ta mer hensyn til skisporene.

Storlidalen.no har mottatt en henvendelse fra en av hytteeierne som representerer en familie av svært ivrige skiløpere. For folk som er ivrige skiløpere, er jo Storlidalen som kjent et eldorado, takket være det velpreparerte løypenettet innerst i dalen.

– Mer og mer vanlig

Men det er åpenbart ikke bare fryd og gammen. – Det er dessverre blitt mer og mer vanlig å gå på beina i de preparerte skiløypene våre, skriver hytteeieren i sin e-postmelding til Storlidalen.no.

– Dette ødelegger mye av skigleden for oss som fortsatt nyter den genuint norske fjell-skiidretten, nemlig å renne nedover skibakker fortsetter hytteeieren. – Spesielt gjelder dette for små barn, som vi gjerne vil overføre litt genuin skiglede til.

Innsenderen påpeker at problemet med tråkk i skiløypene er spesielt stort nede i hyttefeltene, men at det også forekommer langt til fjells.

Vår hjemmelsmann oppfordrer fotgjengerne i løypetraseene om i det minste å holde seg til en av sidene og ikke ødelegge hele løypa for skiløperne. – Eventuelt kan de i verste fall sette av en liten stripe av løypa til oss, skriver innsenderen med en smule sarkasme.

Kompromiss?

Da gjenstår det å se om det er mulig å få i stand et kompromiss som kan fungere for begge parter, det vil si at de som går til fots i løypetraseene sørger for at de ikke går midt oppe i selve skisporene.

Tror du dette er mulig? Si din mening hos Facebook-gruppen 'Hytteeiere i Storlidalen'.

– Toralv Østvang


Storli Hytteeierforenings Internett-sider.