Storlidals-trening ga NM-resultater
Juniorløperen Maria Strøm Nakstad, nærmest kamera, kom inn på en respektabel 14. plass i senior-NM i Steinkjer.
På vårlig skitrening i Storlidalsfjellene, her på Kråkvasstind. Maria Strøm Nakstad (t.v.) og Martine Ranum Lehn, en annen meget habil skiløper fra Byaasen Skiklub.
5. februar 2011: Med sin 14. plass gjorde junior-løperen Maria Strøm Nakstad fra Byaasen Skiklub (BSK) seg bemerket i senior-NM for kvinner på 2 x 7,5 kilometer pursuit-langrenn i Steinkjer forrige helg.

Mye av treningsgrunnlaget bak bragden er lagt i skiløypene i Storlidalen om vinteren og på rulleski på Storlidalsvegen etter at den fikk asfalt.

19-årige Maria og hennes familie fra Trondheim har hatt tilhold i Storlidalen i mange år som hytteeiere innerst i dalen. Dermed har også mye av treningen til det unge langrennshåpet skjedd nettopp i Storlidalen.

Kommentert av NRK

Under ski-NM i Steinkjer sist helg ga det altså resultater. Maria Strøm Nakstad var blant de få juniorløperne som fikk stille til dyst sammen med seniorene på 2 x 7,5 kilometer pursuit, altså med skibytte halvveis i løpet. Plasseringen på resultatlisten ble såpass god at den ble spesielt kommentert av NRKs tv-kommentatorer.

På førsteplassen kom Marit Bjørgen, fulgt av Kristin Størmer Steira. På tredjeplassen finner vi Therese Johaug – svært kjente skinavn, altså. På 14. plass kom Maria Strøm Nakstad.

Maria har hatt fjellene i Trollheimen som sine nærmeste naboer under utallige hyttebesøk i Storlidalen gjennom hele oppveksten. Mye av treningsgrunnlaget er lagt i Storlidalen gjennom lange skiturer i fjellet om vinteren, kombinert med rulleski på Storlidalsvegen om sommeren etter at vegen fikk asfalt i 2007.

Foreldrene Nils Kristian Nakstad og Anne Strøm Nakstad er engasjerte hytteeiere i Storlidalen og har vært med på å legge treningsforholdene til rette for Maria.

I snøfattige vintre har løypetraseen inn til Tovatna vært i flittig bruk. – Hun er veldig glad i dalen, bekrefter Anne  Strøm Nakstad, Marias mor, overfor Storlidalen.no.

- Det fineste stedet å trene

- Ja, for meg er Storlidalen det fineste stedet jeg vet å trene sommer og høst, og når det er kjørt opp i løypetraseene er det ideelle treningsforhold også om vinteren, sier Maria Strøm Nakstad til Storlidalen.no.

Juniorene i BSK har forøvrig lagt treningssamlingen sin om høsten til Storlidalen de siste årene nettopp på grunn av de gode treningsforholdene både på rulleski og i fjellheimen.

Etter de gode resultatene forrige helg kan nok hyttefolket og alle andre som ferdes i Storlidalen regne med å treffe på den ivrige skiløperen enda oftere, på ski eller rulleski. For det å komme i mål på 2 x 7,5 km bare fire minutter og 14,8 sekunder etter Marit Bjørgen vil vi tro er en inspirasjon til mange nye treningsøkter innerst i Storlidalen.

Storli Hytteeierforening slutter seg til NM-gratulantene, og vi tillater oss å påstå at også løypekjørerne i Storlidalen Løypelag kan gi seg selv en aldri så liten klapp på skulderen. Her ser vi at deres innsats sammen med hytteeierforeningens og de øvrige bidragsyternes kroner er med å sette Storlidalens navn på det norske idrettskartet – selv om kanskje ikke er så mange vet akkurat dét ennå…

- Toralv Østvang


Storli Hytteeierforenings Internett-sider.