Flott glasskunst på Bortistu Gjestegard
Glasskunst av Vigdis Helmersen.
30. mars 2010: Glassform-giver Vigdis Helmersen har nå utstilt en rekke av sine elegante glasskreasjoner på Bortistu Gjestegard innerst i Storlidalen.

Vigdis Helmersen er odelsjente på Bortistu, men er nå bosatt i Kragerø, der hun har etablert seg i et glassblåserverksted i byen.

Vigdis har lang utdanning som glassblåser bak seg, blant annet med flere års studier ved Glas & Keramikskolen på Bornholm, hvor hun ble uteksaminert i 2005.

Vigdis Helmersen fotografert i glassblåserverkstedet sitt i Kragerø. Bildene fra glassblåserverkstedet er tatt av Vigdis' døtre Ylva og Eira.

Eget firma

Nå har hun startet sitt eget firma kalt Helmersen Glass, og hun har bosatt seg i Kragerø, der hun har tilgang til et velutstyrt glassblåserverksted.

Vigdis har satt i produksjon flere serier som også er populære som firmagaver. Vi gjengir noen eksempler på denne nettsiden.

For en stund siden gjennomførte Vigdis Helmersen en markedsundersøkelse omkring sine produkter. I den forbindelse ble det sendt ut spørreskjema via e-post til medlemmene i Storli Hytteeierforening.

Vigdis takker alle som deltok i undersøkelsen, og blant disse er det trukket ut en vinner av glass fra Vigdis som takk for deltakelsen. Den heldige vinneren ble Per Vinje i Trondheim – kjent blant annet som formann for Storli Hytteeierforening gjennom en årrekke.

Fabel-serien består av rødvinsglass, hvitvinsglass, dramglass og vannglass. Vigdis Helmersens glassprodukter er fotografert av Kerstin Mertens.

Flere utstillinger

Blant prosjektene som Vigdis Helmersen nå arbeider med, er forberedelsene til en egen utstilling hun skal holde i oktober 2011 etter å ha blitt invitert av Telemark kunstnersenter.

Dessuten er hun invitert til å stille ut på matmessen i Skien i august 2010 i regi av Galleri Falkum.

De som er interessert i å kjøpe noen av glasskreasjonene til Vigdis Helmersen, kan se et utvalg produkter på denne PDF-siden - gå til side 2 for å finne e-postadresse og telefonnummer for bestilling.

- Toralv Østvang


Storli Hytteeierforenings Internett-sider.