Løypemaskina reparert
Gravemaskinen til Odd Arne Torve viste seg å bli nødvendig redskap i arbeidet med å berge den havarerte løypemaskina. (Alle foto: Hallvard Storli)
Her er beltet fjernet fra løypemaskina.
12. mars 2010: Løypemaskinhavariet er fikset; nå er det uvær i fjellet som skaper problemer for løypeoppkjøringen i Storlidalen.

Som kjent har løypekjøringen i Storlidalen blitt hemmet den siste uka etter at løypemaskina som Storlidalen Løypelag disponerer sammen med Lønset Idrettslag, ble utsatt for et teknisk havari for om lag en uke siden.

Gladmeldingen fra Lønset er at nå er løypemaskina reparert og i drift igjen. Dessverre er været så dårlig i fjellet inn mot denne helgen at det bare blir mulig med begrenset løypeoppkjøring.

Sjekk oppdatert status for løypekjøringen på informasjonssiden til Storli Hytteeierforening.

- Løypemaskina er nå fikset takket være god hjelp fra Arnt Vasli, Odd Arne Torve, Arne Giskeødegård og Sivert Liabø, rapporterer løypekjører Hallvard Storli.

Løypemaskina, som har stått havarert i lysløypa på Lønset den siste uka, ble dratt frem til Odd Arne Torves verksted på Lønset ved hjelp av gravemaskina til Odd Arne.

LES OGSÅ: Han er med på å forme Storlidalen

Årsaken til havariet var brudd i innfestingen av en beltemotor. Beltet ble demontert ute i felten, og nå er altså løypemaskina reparert.

Dermed er det bare å håpe at løypekjøringen fortsetter uten problemer frem mot påsken, som nærmer seg med stormskritt. Men forhåpentlig uten storm i fjellet.

- Toralv Østvang

Her ser vi skaden som løypemaskina er påført. Frivillige stilte velvillig opp under bergingsaksjonen.


Storli Hytteeierforenings Internett-sider.